Care sunt cele mai puternice antibiotice naturale?

Vindeca infectiile bacteriene minore si intareste-ti imunitatea cu ajutorul antibioticelor naturale

Antibioticele sunt medicamente care trateaza infectiile bacteriele, ele fiind prescrise doar de medic, pe termen scurt si in baza unei prescriptii medicale.

Desi s-ar putea sa va ganditi la antibiotice ca la un medicament modern, ele exista de secole. Antibioticele originale, ca multe dintre antibioticele de astazi, sunt derivate din surse naturale. Anumite extracte de plante, uleiuri esentiale si chiar alimente au proprietati antibiotice.

Antibioticele naturale au un rol foarte important in vindecarea a tot felul de infectii minore.

5 CELE MAI EFICENTE ANTIBIOTICE NATURALE EXISTENTE LA NOI IN BUCATARIE

1.USTUROIUL

Usturoiul are proprietati antibacteriene. Cercetarile au descoperit ca usturoiul poate fi un tratament eficient impotriva multor forme de bacterii, inclusiv Salmonella si Escherichia coli (E. coli).

Usturoiul este in general sigur de ingerat, dar dozele mari pot provoca sangerari interne. Daca luati un supliment pe baza de usturoi respectati dozele zilnice recomandate.

Daca luati medicamente pentru subtierea sangelui, consultati-va medicul inainte de a utiliza usturoiul ca antibiotic. Dozele mari de usturoi pot amplifica efectele acestui medicament.

Usturoiul este utilizat pe scara larga pentru mai multe afectiuni:

  • Ateroscleroza (intarirea arterelor)
  • Colesterol crescut
  • Boli coronariene
  • Hipertensiune arteriala
  • Prevenirea cancerului pulmonar
  • Prevenirea cancerului de prostata

2. Mierea de manuk

Mierea este unul dintre cele mai vechi antibiotice cunoscute, datand din cele mai vechi timpuri. Egiptenii foloseau frecvent mierea ca antibiotic natural si ca protector al pielii.

Mierea contine o sursa de peroxid de hidrogen, care poate explica unele dintre proprietatile sale antibacteriene. De asemenea, are un continut ridicat de zahar, care poate ajuta la oprirea inmultirii anumitor bacterii.

In plus, mierea are un pH scazut. Acest lucru functionează pentru a indeparta umezeala produsa de bacterii, determinandu-le sa se deshidrateze si sa moara.

Pentru a folosi mierea ca antibiotic, aplicați-o direct pe rana sau pe zona infectata. Mierea poate ajuta la uciderea bacteriilor si de asemenea, ajuta la procesul de vindecare. Daca este posibil, optati pentru mierea cruda de Manuka. Aceasta formă de miere ofera cele mai multe beneficii pentru sanatate.

De asemenea, puteti ingera miere pentru a ajuta la tratarea infecțiilor interne. Pur si simplu inghiti o lingura intreaga sau amesteca-o intr-o cana calda de ceai de plante pentru un tratament linistitor.

3. Ulei de oregano

Oregano intareste sistemul imunitar si actionează ca un antioxidant, avand si proprietati antiinflamatorii.

Unele studii arata ca oregano este printre cele mai eficiente antibiotice naturale, in special atunci cand este transformat in ulei.

Carvacrolul este un ingredient ce se gaseste in uleiul esential de oregano. Are proprietati terapeutice importante care activeaza vindecarea in organism atunci cand este inhalata. S-a descoperit ca, carvacrolul din uleiul de oregano ajuta la vindecarea ulcerului gastric si la reducerea inflamatiei.

Pentru a trata infectiile fungice de pe piele, combinatii o picatura de ulei esential de oregano cu o lingurita de ulei de masline sau ulei de nuca de cocos. Aplicati amestecul pe zona afectata. Nu folositi uleiul esential de oregano nediluat pe piele.

De asemenea, puteti difuza in aer ulei esential de oregano, pentru a va ajuta la curatarea infectiilor sinusurilor.

De asemenea, puteti prepara un agent de curatare natural, pentru a distruge bacteriile din casa , astfel:

  • Ulei esential de oregano
  • Otet
  • Apa
  • Lamaie

4. Ghimbir

Mai multe studii, inclusiv unul publicat in 2017, au demonstrat capacitatea ghimbirului de a lupta impotriva mai multor tulpini de bacterii.

Ghimbirul a fost recunoscut pe scara larga pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii. Contine gingerol, terpenoide, shogaol, zerumbone și zingerone impreuna cu flavonoide care au proprietati antimicrobiene excelente.

Poate fii folosit la prepararea unor mancaruri, in bauturi, sub forma de ceai, capsule, ulei esential.

5. Echinacea ( echinacea purpurea)

Vindecatori traditionali au folosit echinacea de sute de ani pentru a trata infectile si ranile.

Un studiu de incredere publicat in “Journal of Biomedicine and Biotechnology” raporteaza ca extractul de Echinacea purpurea poate ucide multe tipuri diferite de bacterii, inclusiv Streptococcus pyogenes (S. pyogenes).

Echinacea poate lupta, de asemenea, cu inflamatia asociata cu o infectia bacteriana.

Se gaseste sub forma de ceai, capsule sau tinctura.

Share your love

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *